KÓKUSZOS BAJADÉRA

KÓKUSZOS BAJADÉRA



Ezt a finom horvát édességet az ünnepekre készítettem.. És már el is fogyott, meg se várva a karácsonyt, így ismétlése következik. Az igazi bajadéra mogyoróval és mandulával készül, de ez a kókuszos verzió is legalább olyan finom, mint az eredeti..

HOZZÁVALÓK


500 gr darált keksz
200 gr kókuszreszelék
250 gr cukor
200 ml tej
250 gr margarin
1 vaniliás cukor
1,5 kanál rum (elhagyható)

Glazúr:
200 gr csokoládé
6 kanál olaj

ELKÉSZÍTÉSE


  1. A kekszet és a kókkuszreszeléket jól összekeverjük.
  2. A cukrokat, tejet, margarint lassú tűzön addig melegítjük, amíg folyékonnyá nem válik. Ha kihűlt, akkor keverjük a kekszhez. Ekkor ha szeretnénk, adjuk hozzá a rumot.
  3. Keverjük jól össze a hozzávalókat - kézzel, majd egy kiolajzott 26x39 cm-es tepsibe nyomjuk egyenletesen bele a tésztánkat. Egyengessük el a tetejét - én egy kanál hátuljával csináltam ezt.
  4. Készítsük el a glazúrt, (a csokoládét olvasszuk fel és keverjün el benne 6 ek olajat. Ezt öntsünk a sütemény tetejére és hűtőben tároljuk szeletelésig..

Recept: innen

Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Megjegyzések

  1. Van mogyorom is, mandulam is, nekilatok, szeretjuk a bajaderat ;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a kókuszos verziót is érdemes kipróbálni, mert nagyon finom és gyorsan összeállítható.. Persze az eredetii az mindig az eredeti.. Mi is imádjuk.. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Ide írhatod az üzenetedet:

Népszerű bejegyzések