LINZER
LINZER
Húsvéti sütés-főzés... Az egyik süteményem tudtam, hogy biztosan az örök kedvenc, a linzer lesz. Sokáig elállna, ha a férjem nem tudná meg, hogy hová teszem a sütit. Saját készítesű lekvár nem volt, így boltit használtam, de így is szuper volt..:))
HOZZÁVALÓK
- 30 dkg liszt
- 20 dkg Rama
- 10 dkg porcukor
- 1 tojás sárga
- 1 cs vaníliás cukor
- fél citrom héja
- 1 tk sütőpor
- lekvár
ELKÉSZÍTÉSE
- Először a száraz alapanyagokat összekeverem, majd belemorzsolom a margarint, végül hozzáadom a tojássárgát és jól összedolgozom. Nehezen állt össze, morzsolódik, de a hűtőben össze fog érni, nem kell további alapanyagot hozzáadni.
- A tészta cipót fóliába csomagolom és 1 órát hűtőben pihentetem. Az a jó, hogy ezt a tésztát hamarabb is el lehet készíteni és a hűtőben jól eláll, így akár egész éjszaka is a hűtőben maradhat, ha esetleg úgy van időnk elkészíteni a tésztát.
- A tésztából levágok egy darabot, porcukorral hintett deszkán fél cm vékonyra nyújtom. Linzer kiszúróval formára szaggatom és sütő papírra sorakoztatom.
- Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 10 percig sütöm.
- A sütiket levárral összeragasztom, végül vaníliás porcukrot szitálok a tetejére.
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ide írhatod az üzenetedet: