LINZER

LINZER



 



Húsvéti sütés-főzés... Az egyik süteményem tudtam, hogy biztosan az örök kedvenc, a linzer lesz. Sokáig elállna, ha a férjem nem tudná meg, hogy hová teszem a sütit. Saját készítesű lekvár nem volt, így boltit használtam, de így is szuper volt..:))

HOZZÁVALÓK
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg Rama
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás sárga
  • 1 cs vaníliás cukor
  •  fél citrom héja
  • 1 tk sütőpor
  • lekvár
ELKÉSZÍTÉSE
  1. Először a száraz alapanyagokat összekeverem, majd belemorzsolom a margarint, végül hozzáadom a tojássárgát és jól összedolgozom. Nehezen állt össze, morzsolódik, de a hűtőben össze fog érni, nem kell további alapanyagot hozzáadni.
  2. A tészta cipót fóliába csomagolom és 1 órát hűtőben pihentetem. Az a jó, hogy ezt a tésztát hamarabb is el lehet készíteni és a hűtőben jól eláll, így akár egész éjszaka is a hűtőben maradhat, ha esetleg úgy van időnk elkészíteni a tésztát.
  3. A tésztából levágok egy darabot, porcukorral hintett deszkán fél cm vékonyra nyújtom. Linzer kiszúróval formára szaggatom és sütő papírra sorakoztatom.
  4. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 10 percig sütöm.
  5. A sütiket levárral összeragasztom, végül vaníliás porcukrot szitálok a tetejére.








Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések