TÚRÓS POGÁCSA

TÚRÓS POGÁCSA



A legfinomabb pogács, amit eddig kóstoltam.. Kapós is volt, délutánra el is fogyott az egész... Megint volt egy kis segítőm, a kisfiam. Köménymagot tettünk a pogácsák tetejére, mert ő nagyon szereti a köménymagos dolgokat, de persze ez elhagyható.

HOZZÁVALÓK

50 dkg liszt
50 dkg tehéntúró (félzsíros)
50 dkg vaj
2 db tojássárgája
30 g élesztő (friss)
20 g só

A kenéshez
1 tojás

ELKÉSZÍTÉSE


  1. Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk a tésztát, és 20 percig hűtőben pihentetjük.  
  2. Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, az egyik felét nagyon vékonyan, alaposan kenjük le tojással, majd hajtsuk rá a tészta másik felét.
  3. A tésztát forgassuk el 90 fokkal, majd ismételjük meg a 2. pontban foglaltakat.
  4. Végül nyújtsuk ujjnyi vastagra a tésztát, és kis - maximum 4 cm átmérőjű - pogácsaszaggatóval szúrjuk ki.Tojással kenjük meg. (A sütőt előmelegítjük 200 C-ra.) Én/mi tettünk a tetejére kménymagot, de ez elhagyhat, vagy lehet különböző magokat, sajtot, ha szeretnénk.
  5. 10 perc pihentetés után sütőbe tesszük. Az előmelegített 200 C-os sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük a pogácsákat. Addig süssük őket, amíg mindegyiknek szép világosbarna színe nem lesz.


Recept: innen


Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések