TÚRÓFÁNK

TÚRÓFÁNK





Valamelyik délelőtt ezt a finom túrófánkot készítettem. A kicsi csak úgy falta, szóval fog még sokszor készülni ilyen. Csokiszószba vagy lekvárba mártogatva isteni, de anélkül is sok fogyott.







HOZZÁVALÓK

25 dkg túró
25 dkg liszt
1 pohár tejföl
2 db tojás
1 tk szódabikarbóna
2 tk cukor
1 liter olaj (a sütéshez)
porcukor
lekvár

ELKÉSZÍTÉSE


  1. Összegyúrjuk az áttört túrót, a lisztet, a tejfölt, a tojást, a szódabikarbónát, a cukrot, a sót. Ezután a masszából nedves kézzel diónyi golyókat gyúrunk.
  2. Az olajat felforrósítjuk, és folyamatosan forgatva kisütjük benne a fánkokat. Porcukorral megszórva, lekvárra vagy nutellába mártva tálaljuk.


Recept: innen

A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni. Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések