DARÁZSFÉSZEK

DARÁZSFÉSZEK
- tojás nélkül




Nagyon régen nem ettem mar darázsfészket, és mivel imádok kelt tésztát készíteni, ma ez volt az egyik fogás:))

A receptet a Nosalty-n láttam és mivel nem kell hozzá tojás, nagyon megtetszett..:)

Recept:
1/2 kg liszt
2,5 dkg élesztő
5 dkg cukor + 5 dkg a tetejére
1 csapott mk só
kb. 3 dl tej
11-15 dkg olvasztott Rama

Tölteléknek:
20 dkg darált dió
3 ek cukor
1 mk fahej
Leöntéshez:
1 dl tejszín/ tej
1 cs vaníliás cukor
  1. Az élesztőt kevés langyos cukros tejbe keverjük (2,5 dl tej és az 5 dkg cukor), és felfuttatjuk.
  2. A lisztbe keverjük a sót, a felfutott élesztőt. 4 ek olvasztott margarinnal és annyi tejjel, amennyit felvesz, ez ált.még 0,5 dl és közepesen lágy tésztát dagasztunk. Langyos helyen, lefedve duplájára kelesztjük.
  3. Tégla lappá nyújtjuk, hogy a tészta csak ujjnyi vastag legyen. Megkenjük olvasztott margarinnal, és egyenletesen rászórjuk a cukros darált diót. Kicsit lelapogatjuk. Hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, és kb. 3 cm vastag csigákká szeleteljük.
  4. Margarinnal kikent, lehetőleg magas falú tepsibe rakjuk szorosan egymás mellé, de előtte a csigák oldalát is megkenjük olvasztott margarinnal, hogy majd ne tapadjanak össze sütéskor.
  5. A csigák tetejét is megkenjük margarinnal, és tetejüket megszórjuk kristály cukorral. Pihentetjük, amíg a sütő bemelegszik, azaz kb.15 percet.
  6. Előmelegített sütőbe toljuk 30 percre. A sütés vége előtt 10 perccel egyenlően elosztva és gyorsan rákanalazzuk a csigákra a vaníliás cukorral elkevert tejszínt.
  7. Ha kész, átborítjuk egy másik tepsire, onnan pedig rácsra vagy deszkára. Így gyorsabban hűl, nem marad gőzös, és nem utolsó sorban hamarabb ehető.
Olyan 15 db lesz belőle






Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Megjegyzések

  1. A margarint lehet zsírral helyettesíteni?

    VálaszTörlés
  2. Lehet igen..Egy picivel kevesebb zsírt használj, mint ami margarinból meg van adva.. Én egy nagyon púpos kanál zsírt szoktam beledolgozni a tésztába, meg óvatosan megkenem zsírral a kinyújtott tésztát is..Ilyenkor már nem kell feltekerés után az oldalukat is kenni, mert szépen szétválasztható anélkül is..:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Ide írhatod az üzenetedet:

Népszerű bejegyzések