ÉDES FOSZLÓS ZSÖMLE

ÉDES FOSZLÓS ZSÖMLE



Férjemnek készítettem ezeket a finom zsömléket. A kedvenc fonott kalács receptem alapján készült, csak zsömlék formájában lett most kisütve. Gyakran készítek kalácsot, mert nem munkás és nagyon finom reggelire vagy vacsorára akár csak egy kis vajjal megkenve és finom tejjel vagy kakaóval elfogyasztva.  Zsömleként elkészítve jobban lehet tölteni, és praktikusabb volt csomagolni, mint kalácsként.

HOZZÁVALÓK:

3 dl tej
3 g élesztő
50 dkg liszt
5 dkg vaj 
4 kanál cukor
egy kis tej a kenéshez

Elkészítése:

1. A langyos cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt.
2. A lisztbe beleöntöm a felfutott élsztős tejet, a felolvasztott vajat és összedolgozom.
3. Ezt követően letakarom egy konyharuhával, majd kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztem.
4. Amikor megkelt, akkor 8 részre osztom - vagy ha kisebb zsömléket szeretnénk, akkor osszuk 10 részre- és zsömlét formázok belőle.
5. A tetejét megkenem egy kis tejjel, majd a sütőben 180 fokon addig sütöm, amíg szép aranybarna nem lesz.




Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések