TÚRÓS KENYÉR, AZAZ TINA KENYERE

TÚRÓKENYÉR

- TINA KENYERE



Egy kedves horvát barátnőm kínált meg bennünket ezzel a nagyon finom kenyérrel, ami annyira ízlet mind a férjemnek, mind nekem, hogy nem csak a receptet kaptuk meg, de a maradék kenyerüket is.. :)) Nem csak nagyon finom a kenyér, de egészséges is, hiszen nem tartalmaz lisztet és az a kevés zabpehely ami benne van kevés szénhidrát tartalommal bír.


Nagy előnye, hogy seperc alatt megvan. mert nem kell a kelesztésre várni, így csak biztatni tudok mindenkit, hogy próbálja ki!! Elegendő egy kanál, azzal összekeverhetőek az alapanyagok 1-2 perc alatt és csak a sütési időt kell kivárni! Én első alkalommal egy tortaformában (24 cm-es) készítettem el a kenyeret, de természetesen tepsiben is meg lehet sütni.. (20x30-as).


HOZZÁVALÓK

1 kanál lenmag
3 tojás
egy kis só
1 sütőpor
egy kis szódabikarbóna
1 kanál olívaolaj
50 dkg túró
150-200 gramm kis szemű zabpehely

ELKÉSZÍTÉSE


  1. Egy tálban mindent összekeverünk egy kanál segítségével, majd betesszük a sütőbe és 180 fokon megsütjük. A tetejéről lehet látni, mikor készül el. Sütöttem már hagyományos sütési módozattal, akkor olyan 50 perc volt a sütési idő, illetve légkeverésessel olyan 20-25 perc, de valamiért a légkeveréses sütéssel nem ízlett annyira, ki tudja miért..


Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések