KÉTSZÍNŰ KEKSZ

KÉTSZÍNŰ KEKSZ



A 16 hónapos kisfiam imádja a kekszeket, így lelkesen keresem a különböző kekszrecepteket, hogy többször kerüljön itthon is házi készítésű az asztalra. Valamelyik nap az alábbi kétszínű kekszet készítettem el.. Mit mondjak..Nem csak a kisfiam volt oda érte, hanem anya és apa is, szóval már másnap meg kellett ismételnem a kétszínű kekszek gyártását.. Szerencsére nem nagyon munkaigényes, így gyorsan meg is lett - meg el is fogyott, akár csak az első adag.. Ha meg van otthon késes aprítónk, akkor meg tényleg seperc alatt elkészülhetünk a keksz összeállításával.


HOZZÁVALÓK

20 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 db tojás
1/2 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
50 dkg finomliszt
1-1,5 ek cukrozatlan kakaópor


ELKÉSZÍTÉSE


  1. Előszőr a száraz alapanyagokat keverjük össze, majd a tojás és legvégül a margarint tesszük a tésztába. Jól összegyúrjuk. 
  2. 2 részre osztjuk, az egyik felébe belekeverjük a kakaót.
  3. Mindkét tésztát kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd a kakaós tésztát ráborítjuk a világos tésztára és szorosan összetekerjük. Vigyázzunk, hogy jól meg legyen lisztezve a nyújtódeszka, vagy amin nyújtjuk, mert amúgy ráragad a tészta. A két tészta egymásra borítását a legegyszerűbben úgy lehet megoldani, hogy nagyon lazán lisztezett nyújtófára tekerjük az egyik tésztát és szépen ráengedjük a másikra. A lényeg, hogy nagyon lazán tekerjük fel!!
  4. Konyharuhába tekerve vagy csak egy konyharuhával lefedve hűtőben 2 órát pihentetjük.
  5. Ezután 1 cm vastag szeletekre vágjuk és sütőpapírral ellátott tepsibe helyezzük.
  6. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon sütjük. max. 15 percig.





Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések