TÖLTÖTT HAJÓCSKA - TELJES KIÖRLÉSŰ LISZTBŐL
TÖLTÖTT HAJÓCSKA
TELJES KIÖRLÉSŰ LISZTBŐL
Egyik nap vacsorára készítettem ezeket a hajókat, a hűtő tartalmának megfelelően megtöltve őket.. Férjemnek nagyon ízlett, nekem még lehetett volna egy kicsit sajtosabb - és kevesebb töltelékkel talán jobban megtartotta volna a formáját is, de a bekavart tölteléket mindenképpen el akartam használni...
Igazság szerint teljes kiörlésű kenyéret készítettem és gondoltam akkor már egyúttal megoldom íly módon a vacsorát is, így egy kicsivel több tésztát gyúrtam be és azokat töltöttem meg.. A tölteléket tényleg a szánk íze szerint - na, meg a hűtő tartalmának megfelelően lehet változtatni..
50 dkg teljes kiőrlésű liszt
12.5 dkg sima fehér liszt
2 dkg friss élesztő
2 teáskanál cukor
1 dl tej (langyos)
2 tk só
3 ek olívaolaj
3 dl víz (meleg)
Töltelék:
1 kis tejfel
petrezselyem
1 virsli
1 mozzarella
só
ELKÉSZÍTÉSE
- A langyos cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd azt összekeverjük a többi hozzávalóval. A vizet csak lassan adagolva adjuk a tésztához, lehet nem is lesz a teljes mennyiségre szükségünk.
- Ha jól összedolgoztuk a tésztát, egy konyharuhával lefedjük és min. 30 percet pihentetjük.
- Közben elkészítjük a tölteléket. Minden hozzávalót felaprítunk és kikeverjük a tejföllel.
- A megkelt tésztát 6 (esetleg ha kisebb hajókat szeretnénk, akkor 8 részre osztjuk és hajót formázunk belőle. Ehhez a 6 vagy 8 gombócunkat egyesével téglalap alapúra nyújtjuk, a hajó oldalát egy kicsit feltekerjük, majd a hosszanti oldalán a két végét összecsippentjük. Megtöltünk a töltelékkel a hajókat. Ha szeretnénk, akkor még a tetejét is hintsük meg gazdagon reszelt sajttal, ez most nálam elmaradt sajt hiányában.. (Ilyen az, amikor nem készül az ember sütkérezni és mégis készül valami..)
- Ezután 180 fokon megsütjük.
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ide írhatod az üzenetedet: