HÓEMBER KALÁCS
HÓEMBER KALÁCS
HOZZÁVALÓK
200 ml langyos tej
3 evőkanál cukor
1 tk só
50 g puha vaj
2 tojás sárga
100 g joghurt
600 g liszt
20g élesztő
+ tej a lekenéshez
ELKÉSZÍTÉSE
- A langyos cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt. Addig egy nagy tálba készítjük a többi hozzávalót és ha az élesztő felfutott, akkor alaposan összedolgozzuk azt.
- Fél órát várunk, hogy keljen a tészta, majd kinyújtjuk azt - félujjnyira és formázzuk. Lekenjük tejjel és 180 fokon megsütjük. Én amikor kiveszem a tepsiből a kelt tésztát, akkor még egyszer megkenem tejjel azt majd egy konyharuhával lefedem. Ez a művelet természetesen elhagyható, ettől viszont sokáig puha marad a tészta.
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ide írhatod az üzenetedet: