PARADICSOMOS HÚSGOMBÓC - AHOGY ANYUKÁM KÉSZÍTI

PARADICSOMOS HÚSGOMBÓC 

- AHOGY ANYUKÁM KÉSZÍTI



Nagyon finom húsgombócot készít anyukám, hagy jöjjön most az ő receptje.. A kép nem a legjobb minőségű, de ha legközelebb erre jár, akkor majd megkérem, hogy készítsen paradicsomos húsgombócot, hogy kicseréljem a képet.. =D

HOZZÁVALÓK

1 kg darált hús
só bors
őrölt piros paprika
rizs
paradicsom püré
oregánó
bazsalikom
babérlevél

ELKÉSZÍTÉSE

  1. Kb. 1/2 kg húsra egy nagy marék rizst számolunk és azt előfőzzük a húsgombóchoz, majd ha kihűlt, összekeverjük a hússal. Ízlés szerint fűszerezzük: sóval, pirospaprikával és borssal.
  2. Sima vizben megfőzzük a húsgombócokat, közben elkészítjük a szószt.
  3. Zsíron lisztet zsemleszínűre pirítunk - ez olyan tejföl állagú legyen. Ehhez adjuk hozzá a paradicsom levet, oregánót, bazsalikomot, egy babérlevelet és sózzuk.
  4. Amikor a paradicsom összefő a szósszal, beleszedjük a húsgombócokat, annak főzőlevével hígítjuk és hagyjuk egy kicsit, hogy összeérjenek az ízek, főzzük pár percet a szószban a húsgombócokat.
  5. Jó étvágyat kívánok hozzá! Nagyon finom!

A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések