PARADICSOMOS HÚSGOMBÓC - AHOGY ANYUKÁM KÉSZÍTI
PARADICSOMOS HÚSGOMBÓC
- AHOGY ANYUKÁM KÉSZÍTI
Nagyon finom húsgombócot készít anyukám, hagy jöjjön most az ő receptje.. A kép nem a legjobb minőségű, de ha legközelebb erre jár, akkor majd megkérem, hogy készítsen paradicsomos húsgombócot, hogy kicseréljem a képet.. =D
HOZZÁVALÓK
1 kg darált hús
só bors
őrölt piros paprika
rizs
paradicsom püré
oregánó
bazsalikom
babérlevél
ELKÉSZÍTÉSE
- Kb. 1/2 kg húsra egy nagy marék rizst számolunk és azt előfőzzük a húsgombóchoz, majd ha kihűlt, összekeverjük a hússal. Ízlés szerint fűszerezzük: sóval, pirospaprikával és borssal.
- Sima vizben megfőzzük a húsgombócokat, közben elkészítjük a szószt.
- Zsíron lisztet zsemleszínűre pirítunk - ez olyan tejföl állagú legyen. Ehhez adjuk hozzá a paradicsom levet, oregánót, bazsalikomot, egy babérlevelet és sózzuk.
- Amikor a paradicsom összefő a szósszal, beleszedjük a húsgombócokat, annak főzőlevével hígítjuk és hagyjuk egy kicsit, hogy összeérjenek az ízek, főzzük pár percet a szószban a húsgombócokat.
- Jó étvágyat kívánok hozzá! Nagyon finom!
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ide írhatod az üzenetedet: