ALMÁS DIÓS SÜTI

ALMÁS DIÓS SÜTI 




A kedvencünk a férjemmel ez a süti - mint ahogyan szinte minden almás-diós kombináció.. Ez különösen azért, mert egy ropogós réteg képződik a tetején, ami különösen finommá teszi. Ezt elkészítettem már tortaformában is, de mivel a forma kisebb, mint a tepsi, ott a süti tetejére is tészta és nem ez a ropogós réteg kerül.. Érdemes ezt a formáját is kipróbálni ennek a finomságnak. Vendégváró sütinek kiváló, mert perceken belül összeállítható a sütemény, tényleg nem munkás..

HOZZÁVALÓK:

11 dkg vaj
15 dkg cukor
2 tojás
1 vaniliás cukor
20 dkg liszt
1 és 1/2 tk sütőpor
csipetnyi só
2,5 dl joghurt/tejfel
4 db alma
2 tk fahéj
10 dkg dió
10 dkg cukor (barna ha van)

ELKÉSZÍTÉSE:

  1. Almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, külön tálban: a diót apróra vágjuk, cukorral és fahéjjal összekeverjük. 
  2. Vaj+cukor+van.cukor habosra kikeverni, egyenként a tojásokat hozzáadjuk, majd lassan a többi hozzávalót is. 
  3. Tepsit kizsírozzuk,lisztezzük vagy sütőpapírt használjunk és a fele tésztát beleöntjük ezután az almát rászorjuk, majd a diós keverék fele jön rá, majd a maradék tészta és a tetejére a maradék diós keverék. 
  4. Be a tepsibe és 180 fokon, 30-40 perc alatt megsütjük, porcukorral meghintve tálaljuk.



Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések