ALMÁS-DIÓS RÉTES
ALMÁS-DIÓS RÉTES
Az egyik kedvenc rétesem az almás-diós rétes.. Simán az almás rétesből nekem hiányzik a dió, így viszont nagyon finom ízt ad a kettő együtt.
HOZZÁVALÓK
réteslap
alma
fahéj
cukor
dió
tejföl, olaj
ELKÉSZÍTÉSE
- Fél doboz tejfölt összekeverünk egy kanál olajjal, amjd ezzel megkenjük a kiterített réteslapot. Erre teszünk még egy lapot és azt is megkenjük a tejfölös-olajos masszával. (ez elhagyható).
- Meghintjük a réteslapot durvára vágott dióval (egy nagy marékkal szoktam használni) és kb. ugyanannyi cukrot szórunk a tetejére.
- Erre jön az alma, amit előzőleg lereszeltünk és fahéjjal és cukorral összekevertünk. Ezt ízlés szerint és alma fajtájától függően keverem mindig ki.
- Ezután egy konyharuha segítségével feltekerjük a réteslapot és a tetejét is megkenjük tejfölös-olajos masszával.
- 180 fokon addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ide írhatod az üzenetedet: