ALMÁS-DIÓS RÉTES

ALMÁS-DIÓS RÉTES



Az egyik kedvenc rétesem az almás-diós rétes.. Simán az almás rétesből nekem hiányzik a dió, így viszont nagyon finom ízt ad a kettő együtt.

HOZZÁVALÓK

réteslap
alma
fahéj
cukor
dió
tejföl, olaj

ELKÉSZÍTÉSE


  1. Fél doboz tejfölt összekeverünk egy kanál olajjal, amjd ezzel megkenjük a kiterített réteslapot. Erre teszünk még egy lapot és azt is megkenjük a tejfölös-olajos masszával. (ez elhagyható).
  2. Meghintjük a réteslapot durvára vágott dióval (egy nagy marékkal szoktam használni) és kb. ugyanannyi cukrot szórunk a tetejére.
  3. Erre jön az alma, amit előzőleg lereszeltünk és fahéjjal és cukorral összekevertünk. Ezt ízlés szerint és alma fajtájától függően keverem mindig ki.
  4. Ezután egy konyharuha segítségével feltekerjük a réteslapot és a tetejét is megkenjük tejfölös-olajos masszával.
  5. 180 fokon addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.


Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések