DIÓS CSILLAG
DIÓS CSIILLAG
Sima linzer tésztából készültek ezek a finom diós csillagok.. Gyorsan elkészül és mutatós.. Nálunk a karácsonyi sütemények között ez is megtalálható volt.
HOZZÁVALÓK
- 30 dkg liszt
- 20 dkg Rama
- 10 dkg porcukor
- 1 tojás sárga
- 1 cs vaníliás cukor
- fél citrom héja
- 1 tk sütőpor
- darált dió
- lekvár
ELKÉSZÍTÉSE
- Először a száraz alapanyagokat összekeverem, majd belemorzsolom a margarint, végül hozzáadom a tojássárgát és jól összedolgozom. Nehezen állt össze, morzsolódik, de a hűtőben össze fog érni, elméletileg nem kell további alapanyagot hozzáadni - esetleg ha a tojás túl kicsi volt, akkor + egy tojás sárgáját bele lehet tenni..
- A tészta cipót fóliába csomagolom és 1 órát hűtőben pihentetem. Az a jó, hogy ezt a tésztát hamarabb is el lehet készíteni és a hűtőben jól eláll, így akár egész éjszaka is a hűtőben maradhat, ha esetleg úgy van időnk elkészíteni a tésztát.
- A tésztából levágok egy darabot, porcukorral vagy liszttel hintett deszkán fél cm vékonyra nyújtom. Kicsi csillag kiszúróval formára szaggatom, a felét lekenem tojásfehérjével és a darált dióba mártom, majd sütőpapírra sorakoztatom.
- Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 10 percig sütöm, majd lekvárral megkenem és összeragasztom őket.
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ide írhatod az üzenetedet: