DIÓS CSILLAG

DIÓS CSIILLAG


Sima linzer tésztából készültek ezek a finom diós csillagok.. Gyorsan elkészül és mutatós.. Nálunk a karácsonyi sütemények között ez is megtalálható volt.

HOZZÁVALÓK
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg Rama
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás sárga
  • 1 cs vaníliás cukor
  •  fél citrom héja
  • 1 tk sütőpor
  • darált dió
  • lekvár
ELKÉSZÍTÉSE
  1. Először a száraz alapanyagokat összekeverem, majd belemorzsolom a margarint, végül hozzáadom a tojássárgát és jól összedolgozom. Nehezen állt össze, morzsolódik, de a hűtőben össze fog érni, elméletileg nem kell további alapanyagot hozzáadni - esetleg ha a tojás túl kicsi volt, akkor + egy tojás sárgáját bele lehet tenni..
  2. A tészta cipót fóliába csomagolom és 1 órát hűtőben pihentetem. Az a jó, hogy ezt a tésztát hamarabb is el lehet készíteni és a hűtőben jól eláll, így akár egész éjszaka is a hűtőben maradhat, ha esetleg úgy van időnk elkészíteni a tésztát.
  3. A tésztából levágok egy darabot, porcukorral vagy liszttel hintett deszkán fél cm vékonyra nyújtom. Kicsi csillag kiszúróval formára szaggatom, a felét lekenem tojásfehérjével és a darált dióba mártom, majd sütőpapírra sorakoztatom.
  4. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 10 percig sütöm, majd lekvárral megkenem és összeragasztom őket.

Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések