KRÉMES BURGONYA LEVES
BURGONYA LEVES
Rántással elkészítve majd egy botmixerrel pürésítve a krumplilevest egy nagyon finom, krémes leveshez jutunk.. És ráadásul gyorsan el is készül.. Nálunk a férjem egyik kedvenc levese ez..:) Krumpliból mindig két közepes nagyságút számoolok fejenként, emiatt nem írtam a krumplihoz mennyiséget.
HOZZÁVALÓK
krumpli
ételízesítő (nálam Vegeta)
2 ek liszt
3 ek olaj
ELKÉSZÍTÉSE
- A krumplit megpucoljuk, majd feltesszük dupla annyi vízben főni.
- Amikor már kezd puhulni a krumpli, akkor adok hozzá egy kis ételízesítőt (fél kanálnyit).
- Közben elkészítem a rántást, a meleg olajra ráhintem a lisztet és zsemleszínűre pirítjuk. Ezt beleöntöm az elkészült levesbe, pár percg még főzzük.
- Egy botmiixer segítségével pürésítjük az egészet. Én ekkor szoktam megkóstolni és adok még hoozzá sót vagy ételízesítőt ha kell, majd még pár percet főni hagyjuk.
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ide írhatod az üzenetedet: