SÜLT KARFIOL
SÜLT KARFIOL
Imádom a karfiolt. Általában rántani szoktam úgy, hogy a zsemlemorzsába zöldfűszereket (vagy csak petrezselymet) szórok.. Isteni.. Persze népszerű itthon a rakott karfiol is..Ez most se nem rakott, se nem rántott.. Sima sült karfiol, egy kis tejfellel.. Nagyon finom lett :)
HOZZÁVALÓK
1 közepes fej karfiol
10 dkg vaj
2 ek napraforgó olaj
5 dkg zsemlemorzsa
3 dl tejföl (20 %-os)
1 db tojás
4 tk só
ELKÉSZÍTÉSE
- A karfiolt bő vízben egy kis sóval félpuhára főzzük.
- A zsemlemorzsát az olajon világos barnára pirítjuk, majd a tejfölt elkeverjük a tojással és fél teáskanál sóval.
- Egy tűzálló tálat kivajazunk, beleszórjuk a zsemlemorzsa harmadát, erre rakosgatjuk a karfiol felét, amire rátördelünk egy kevés vajat és megszórjuk egy kis zsemlemorzsával, majd ráterítjük a többi karfiolt.
- Meglocsoljuk a rakottast a tojással elkevert tejföllel, rászórjuk a maradék zsemlemorzsát és rátördeljük a megmaradt vajat.
- Előmelegített sütőben 220 C°-on kb 30 perc alatt átsütjük.
Recept innen.
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ide írhatod az üzenetedet: