SÜLT KARFIOL

SÜLT KARFIOL



Imádom a karfiolt. Általában rántani szoktam úgy, hogy a zsemlemorzsába zöldfűszereket (vagy csak petrezselymet) szórok.. Isteni.. Persze népszerű itthon a rakott karfiol is..Ez most se nem rakott, se nem rántott.. Sima sült karfiol, egy kis tejfellel.. Nagyon finom lett :)

HOZZÁVALÓK

1 közepes fej karfiol
10 dkg vaj
2 ek napraforgó olaj
5 dkg zsemlemorzsa
3 dl tejföl (20 %-os)
1 db tojás
4 tk só

ELKÉSZÍTÉSE

  1. A karfiolt bő vízben egy kis sóval félpuhára főzzük.
  2. A zsemlemorzsát az olajon világos barnára pirítjuk, majd a tejfölt elkeverjük a tojással és fél teáskanál sóval.
  3. Egy tűzálló tálat kivajazunk, beleszórjuk a zsemlemorzsa harmadát, erre rakosgatjuk a karfiol felét, amire rátördelünk egy kevés vajat és megszórjuk egy kis zsemlemorzsával, majd ráterítjük a többi karfiolt.
  4. Meglocsoljuk a rakottast a tojással elkevert tejföllel, rászórjuk a maradék zsemlemorzsát és rátördeljük a megmaradt vajat.
  5. Előmelegített sütőben 220 C°-on kb 30 perc alatt átsütjük.

Recept innen.

Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések