MÁNGOLDOS BUREK

MÁNGOLDOS BUREK


Imádjuk a bureket. Általában csak túrós szokott készülni, de mivel mángold rajongók is vagyunk és sokszor kósoltam már bolti mángoldos bureket, így gondoltam itt az ideje mángoldos bureket készíteni. Naaagyooon finom!!

Mi 90%-ban házi túrót (már eleve tejföllel kikeverve vesszük) használunk a burek készítéséhez, ami egy kicsit eltér az otthon, Magyarországon kapható túróktól, sokkal krémesebb és pl. nekem sokkal jobban ízlik az itt kapható.



HOZZÁVALÓK

réteslap
1 köteg mángold
1 kg túró
2 tojás
olaj
1 kis tejföl (túrótól függően lehet + 1 tejföl, krémesre lehessen kikeverni, az a lényeg)


ELKÉSZÍTÉSE

  1. A mángoldot alaposan megmossuk, majd apróra vágjuk.
  2. Összekavarjuk a túrót a tojásokkal, a tejföllel és a sóval. 
  3. Kiolajozzuk a sütőt, majd ráhelyezzük az első réteslapot. Ha a lap szélesebb mint a tepsi, akkor azt a részt visszahajtjuk a tésztára, minden rétegnél máshol hajtsuk.
  4. Ezt a lapot vékonyan megkenjük a túrós keverékkel, majd a tetejét megszórjuk az apróra vágott mángolddal. Egy lapot helyezünk rá és ezt is vékonyan kenjük meg a túrós keverékkel, majd mángolddal megszórjuk. 
  5. Addig folytatjuk ezt, amíg el nem fogynak a réteslapok. 
  6. A felső lapot olajjal megkenjük és előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, amíg szép színe nem lesz.


Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések