SÜLT KRUMPLIPÜRÉ TOJÁSSAL, VIRSLIVEL

SÜLT KRUMPLIPÜRÉ TOJÁSSAL, VIRSLIVEL



Finom, egyszerű és gyorsan összeállítható ez az étel. Én a következő receptverziót próbáltam ki.

HOZZÁVALÓK

1 kg burgonya
1 kiskanál só
5 dkg vaj
3 evőkanál étolaj
6 db virsli
1 nagy fej vöröshagyma
5 db tojás

5 csipet fehérbors (őrölt)

ELKÉSZÍTÉSE


  1. A burgonyát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk és puhára főzzük sós vízben.
  2. Közben a virslit karikákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, kockákra vágjuk és az olajon puhára pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a virslit, és pár percig pirítjuk.
  3. Lecsepegtetjük a krumplit, majd hozzátesszük a vajat, összetörjük és hozzákeverjük a virslihez.
  4. Egy tűzálló edényt vajjal vékonyan kikenünk, belesimítjuk a burgonyát, majd 5 mélyedést alakítunk ki a tojásoknak. Itt figyeljünk arra, hogy a mélyedés elég mély legyen, a tojás ne folyjon ki belőle, de nem is menjünk le az edény aljáig.
  5. A tojásokat a kis mélyedésekbe ütjük, sózzuk, borsozzuk, majd 200 C fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések