HÁZI SAJT GRILLEZVE

GRILLEZETT PANIR SAJT




Nagyon sok - pár napon belül lejáró tejünk volt a hűtőben.. Pont nagybevásárlás után betegedett le a kisfiúnk - valamilyen vírusos nyavalyától, így tejet inkább nem adtam neki.. Ki is maradt jócskán, nem győzten gyártani a tejes ételeket, könnyű édességeket...

Készült panír is nálunk, ami egy nagyon egyszerűen, házilag is elkészíthető sajtféle. Nagyon jó módja a kimaradt, hamar lejáró tejek felhasználásának.. Persze a házi tejről vagy magas zsírtartalmú tejről beszélünk.. Mi pl. 3,2-es zsírtartalmú tejet használunk.. 

Én szeretem a panirt csak úgy magában, sózva is, de a férjem valamiért nem akart most belőle enni.. Így gríllezve, sózva adtam neki.. Tálalhatjuk főzelék mellé, főételként is.. Mi csak úgy elcsemegéztük a tv előtt.. Goyrsan el is fogyott, tényleg finom gríllezve..

A panír elkészítése után az rögtön szeletelhető - szépen, akár nagyon vékonyan is.. Azt nagyon kicsi olajon - vagy mondhatnánk olajozott serpenyőben - megsütjük. Sózva tálaljuk..


És hogyan készül a panír?

1 liter tejhez amikor elkezd forrni, akkor 2 ek ecetet (min 5%os legyen) belekavarunk, majd várunk vele 10 percet, hogy a savó kicsapódjon. Ezután egy nagy edénybe szitát, arra egy nagyobb gézdarabot teszünk és azon keresztül leszűrjük a tejünket. 2 órát hagyjuk, hogy a savó kicsöpögjön és már fogyaszthatjuk is a panir nevű házi sajtot, vagy szépen felszeletelve gríllezzük meg!


Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések