TRAPPISTA SAJT

TRAPPISTA SAJT





Egyik este trappista sajtot készítettem itthon. Nagyon finom az íze, igaz nem lesz olcsóbb, mint a bolti, de megéri elkészíteni..

HOZZÁVALÓK

50 dkg tehéntúró
1 l zsíros tej
6 dkg vaj
1 tojás
1 mk szódabikarbóna
1 púpozott kk só

ELKÉSZÍTÉSE


  1. A túrót a tejjel feltesszük főni, összeforraljuk, majd leszűrjük egy sűrű szűrőn. 
  2. A masszát visszatesszük egy lábosba, hozzáadjuk a vajat, a tojást, a szódabikarbónát és a sót.
  3. Állandó keveréssel kb. 10 percig főzzük, csomómentesen össze fog állni és egy kicsit nyúlós lesz.
  4. Egy kis tálba öntjük és hagyjuk kihűlni. Én erre a legkisebb tortaformámat használtam.. De az igazat megvallva lehet még kisebb tálba tenni, hogy magasabb, mutatósabb legyen a sajt.
  5. Ha kihűlt, kiborítjuk egy tálcára/tányérra és hagyjuk, hogy száradjon (min. egy éjszakát).





Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések