RAKOTT GOMBA
RAKOTT GOMBA
Nem csak édesség felhasználására lehet használni a száraz kenyeret (lásd: Mákos guba vagy máglyarakás), hanem pl. a következő gombás rakott ételben is. Bevallom, nem számítottam rá, hogy ilyen finomság lesz ebből a gombás rakottasból, így lesz ez még nálunk elkészítve máskor is.. Szerencsére lehet variálni a receptet és gomba helyett akár más zöldésggel is elkészíthető. Az eredeti receptet a nosaltyn találtam.
50 dkg gomba
5-6 szelet kenyér vagy 4 db kifli
6 db tojás
4 dl tejföl
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 csokor petrezselyem
5 dl tej
3 ek napraforgó olaj (a gomba és hagyma megdinszteléséhez)
2 ek margarin (a tál kikenéséhez)
ELKÉSZÍTÉSE
- A megtisztított gombát a saját levében megpároljuk. Közben sózzuk, borsozzuk, petrezselyemzölddel megszórjuk. Addig pároljuk, míg a gomba leve teljesen elfő.
- A tojásokat keményre főzzük, majd egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal.
- Először egy sor gombát rakunk a tál aljára, amit megkenünk tejföllel.
- Erre megy a felszeletelt tojás, majd a szintén felszeletelt, tejben megáztatott kenyér/kifli.
- Ezt még egyszer megismételjük, a tetejét megkenjük tejföllel és megszórjuk sajttal.
- Sütőbe rakjuk és aranybarnára sütjük.
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ide írhatod az üzenetedet: