ALMÁS DIÓS KEVERT SÜTI

ALMÁS DIÓS KEVERT SÜTI



Imádjuk itthon ezt a gyorsan összeállítható sütit.. Valamelyik nap ismerősk jöttek és nem volt itthon semmi finomság, amivel megkínálhattam volna őket, így gyorsan összekevertem ezt a sütit - tényleg 1-2 perc alatt összekeverhető és már dugtam is a sütőbe. Csak az alma pucolása és reszelése vesz el egy kis időt, de szerencsére csak egy alma kell bele, így ha nagyon sietünk is, az is megvan 1 percen belül.. Mire a vendégek megérkeztek, ki is sült ez a finomság és szerencsére imádták, seperc alatt el is foogyott.. :)

Szeretjük ezt a sütit mákkal is elkészítve, almás-mákos gyors sütiként fent is van már a blogomon.. Mindkét verziója finom és persze ezt a kevert tésztát is lehet ezerképpen variálni..

HOZZÁVALÓK

1 bögre liszt

1 bögre dió
1 bögre cukor
2 csomag vanilliás cukor
1 tojás
1/2 csomag sütőpor
1 bögre tejfel vagy joghurt
1/2 bögre napraforgó olaj
egy alma reszelve



ELKÉSZÍTÉSE

  1. Mindent egy edénybe teszünk és géppel jól összekeverjük. Bevallom, én csak egy kanalat használok a keveréshez, azzal is össze lehet szépen keverni. Egy kikent vagy sütőpapírral kibélelt kisméretű (20x30-as) tepsibe öntjük és 180 fokon addig sütjük, míg egy szép színe nem lesz.

Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések