TÖLTÖTT PADLIZSÁN
TÖLTÖTT PADLIZSÁN
Imádjuk a töltött padlizsánt. Egy olcsó étel és a hűtő tartalmának megfelelően lehet a tölteléket variálni hozzá. Szeretjük mindenféle változatát, hússal, hús nélkül, most egy nagyon egyszerű, de annál finomabb verziót hoztam.
HOZZÁVALÓK
2 nagyobb padlizsán
1 virsli
rizs
ELKÉSZÍTÉSE
- Egy kanál segítségével a hosszában félbevágott padlizsánok belsejét kikanalazzuk, apróra feldaraboljuk,
- Egy kevés olajra rátesszük a padlizsán belsejét, majd az apróra feldarabolt virslit (először hosszábban negyedelem, majd"karikázom"). Sóval - vagy vegetával ízesítjük. Annyi vízzel felöntöm, hogy ellepje, majd egy marék rizst teszek még bele. Ez a kis raguféle akkor készül el, amikor a rizs megfőtt - és a víz is elfőtt..
- Ezt felekanalazzuk a kivájt padlizsánokba, majd sajtot reszelünk a tetejére és mehet a sütőbe 180 fokra. Ha a sajt elolvadt, akkor készen vagyunk.
A Facebookon itt tudtok hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ide írhatod az üzenetedet: