TÖLTÖTT PADLIZSÁN

TÖLTÖTT PADLIZSÁN





Imádjuk a töltött padlizsánt. Egy olcsó étel és a hűtő tartalmának megfelelően lehet a tölteléket variálni hozzá. Szeretjük mindenféle változatát, hússal, hús nélkül, most egy nagyon egyszerű, de annál finomabb verziót hoztam.




HOZZÁVALÓK


2 nagyobb padlizsán
1 virsli
rizs

ELKÉSZÍTÉSE


  1. Egy kanál segítségével a hosszában félbevágott padlizsánok belsejét kikanalazzuk, apróra feldaraboljuk,
  2. Egy kevés olajra rátesszük a padlizsán belsejét, majd az apróra feldarabolt virslit (először hosszábban negyedelem, majd"karikázom"). Sóval - vagy vegetával ízesítjük. Annyi vízzel felöntöm, hogy ellepje, majd egy marék rizst teszek még bele. Ez a kis raguféle akkor készül el, amikor a rizs megfőtt - és a víz is elfőtt..
  3. Ezt felekanalazzuk a kivájt padlizsánokba, majd sajtot reszelünk a tetejére és mehet a sütőbe 180 fokra. Ha a sajt elolvadt, akkor készen vagyunk.

Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések