ZÖLDSÉGES RIZOTTO

ZÖLDSÉGES RIZOTTO





A férjem egyik specialitása ez a zöldésges rizottó, de mivel az egész család imádja, így én is gyakran készítem..



HOZZÁVALÓK

500 g gomba
1 nagyobb cukkini
1 nagyobb sárgarépa
2-3 darab spárga (elhagyható)
300 g rizs
3-4 ek olivaolaj
Petrezselyem
10-15 dkg félkemény sajt felkockázva
Vegeta, oregano, kakukkfű
parmezán







ELKÉSZÍTÉSE

  1. Minden zöldséget apróra feldarabolunk, majd olajra tesszük. Folyamatosan kevergetve addig hagyjuk így, amig el nem kezdenek pirulni a zöldségek. Ekkor ráöntjük a rizst, majd felöntjük vizzel, kb. kétszer annyi legyen a víz, mint az edényben lévő hozzávalók. 
  2. Vegetával, oreganóval, kakukkfűvel, friss petrezselyemmel ízesítjük. Lassú /közepes tűzön megfőzzük. Nagyobb darabokra vágott sajtot teszünk a rizottóba, miután levettük a tűzről és jól összekeverjük. Meglocsoljuk oliva olajjal (anélkül is finom), fedőt teszünk rá és tálalásig így hagyjuk. Parmezán sajttal a tetején megszórva tálaljuk.. :)






A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések