ZÖLDSÉGES RIZOTTO
ZÖLDSÉGES RIZOTTO
A férjem egyik specialitása ez a zöldésges rizottó, de mivel az egész család imádja, így én is gyakran készítem..
HOZZÁVALÓK
500 g gomba
1 nagyobb cukkini
1 nagyobb sárgarépa
2-3 darab spárga (elhagyható)
300 g rizs
3-4 ek olivaolaj
Petrezselyem
10-15 dkg félkemény sajt felkockázva
Vegeta, oregano, kakukkfű
parmezán
ELKÉSZÍTÉSE
- Minden zöldséget apróra feldarabolunk, majd olajra tesszük. Folyamatosan kevergetve addig hagyjuk így, amig el nem kezdenek pirulni a zöldségek. Ekkor ráöntjük a rizst, majd felöntjük vizzel, kb. kétszer annyi legyen a víz, mint az edényben lévő hozzávalók.
- Vegetával, oreganóval, kakukkfűvel, friss petrezselyemmel ízesítjük. Lassú /közepes tűzön megfőzzük. Nagyobb darabokra vágott sajtot teszünk a rizottóba, miután levettük a tűzről és jól összekeverjük. Meglocsoljuk oliva olajjal (anélkül is finom), fedőt teszünk rá és tálalásig így hagyjuk. Parmezán sajttal a tetején megszórva tálaljuk.. :)
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ide írhatod az üzenetedet: