SAJTOS KOLBÁSZOS KIFLI

SAJTOS KOLBÁSZOS KIFLI










Reggelire készült ez a finom kifli. Nagyon eteti magát, nem csak a ket kisfiam kapkodta, hanem mi is a férjemmel. A tészta a sajtos muffin tésztája, csak nagyon apróra vágott kolbászt is szórtam a sajtos töltelék tetejére.

HOZZÁVALÓK

50 dkg liszt

1 tk cukor
1 tk só
1 dl olaj
2 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 tojás

Töltelék
10 dkg margarin
10 dkg reszelt sajt
Apróra vágott kolbász ízlés szerint

Tetejére
Felvert tojás vagy egy kis tej
Magok

ELKÉSZÍTÉSE

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukrozott tejben, majd a többi hozzávalóhoz keverjük. Összedolgozzuk es pihentetjük a tésztát kb. 15-20 percig.
  2. Én a margarint megolvasztottam, majd amikor nagyjából kihűlt, belekevertem a reszelt sajtot.
  3. A megkelt tésztát 12 részre osztjuk. (A legegyszerűbben ezt úgy tudjuk elérni, hogy először felezzük a tésztát, majd a két felet 3 részre vágjuk, majd azokat a részeket felezve kapjuk meg a 12 részt). De legutóbb 24 részre osztottam, hogy a két kis-nagyfiamnak kényelmes méretűek legyenek a kiflik. 
  4. A tésztákat egyesével vékonyra kinyújtjuk és a felső részét bevagdossuk derelye vagy pizza vágóval.
  5. A tészta alsó részét megkenjük a sajtos vajjal, megszórjuk kolbásszal és felcsavarjuk, kiflire formázzuk. 


  1. Hagyjuk kb. 15-20 percet, hogy keljenek egy picit. Tetejüket megkenjük felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal. Én általában csak egy kis tejjel kenem meg - mint a legtöbb kelt tésztát és iitt semmit nem szórtam rá.
  2. Ha megkelt, 180 fokos előmelegített sütőben megsütjük.
Facebookon itt tudtok hozzám csatlakozni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések