SAJTOS KOLBÁSZOS KIFLI
SAJTOS KOLBÁSZOS KIFLI
Reggelire készült ez a finom kifli. Nagyon eteti magát, nem csak a ket kisfiam kapkodta, hanem mi is a férjemmel. A tészta a sajtos muffin tésztája, csak nagyon apróra vágott kolbászt is szórtam a sajtos töltelék tetejére.
HOZZÁVALÓK
50 dkg liszt
1 tk cukor
1 tk só
1 dl olaj
2 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 tojás
Töltelék
10 dkg margarin
10 dkg reszelt sajt
Apróra vágott kolbász ízlés szerint
Tetejére
Felvert tojás vagy egy kis tej
Magok
ELKÉSZÍTÉSE
- Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukrozott tejben, majd a többi hozzávalóhoz keverjük. Összedolgozzuk es pihentetjük a tésztát kb. 15-20 percig.
- Én a margarint megolvasztottam, majd amikor nagyjából kihűlt, belekevertem a reszelt sajtot.
- A megkelt tésztát 12 részre osztjuk. (A legegyszerűbben ezt úgy tudjuk elérni, hogy először felezzük a tésztát, majd a két felet 3 részre vágjuk, majd azokat a részeket felezve kapjuk meg a 12 részt). De legutóbb 24 részre osztottam, hogy a két kis-nagyfiamnak kényelmes méretűek legyenek a kiflik.
- A tésztákat egyesével vékonyra kinyújtjuk és a felső részét bevagdossuk derelye vagy pizza vágóval.
- A tészta alsó részét megkenjük a sajtos vajjal, megszórjuk kolbásszal és felcsavarjuk, kiflire formázzuk.
- Hagyjuk kb. 15-20 percet, hogy keljenek egy picit. Tetejüket megkenjük felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal. Én általában csak egy kis tejjel kenem meg - mint a legtöbb kelt tésztát és iitt semmit nem szórtam rá.
- Ha megkelt, 180 fokos előmelegített sütőben megsütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ide írhatod az üzenetedet: