SAJTOS MUFFIN

SAJTOS MUFFIN




Isteni finom ez a sajtos muffin, talán a régi sajtos kifli ízére emlékeztet a legjobban. Nagy siker volt itthon, így biztosan sokszor kerül majd az asztalra.

HOZZÁVALÓK

50 dkg liszt
1 tk cukor
1 tk só
1 dl olaj
2 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 tojás

Töltelék
10 dkg margarin
10 dkg reszelt sajt
Só ízlés szerint

Tetejére
Felvert tojás vagy egy kis tej
Magok

ELKÉSZÍTÉSE


  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukrozott tejben, majd a többi hozzávalóhoz keverjük. Összedolgozzuk es pihentetjük a tésztát kb. 15-20 percig. 
  2. Közben vékonyan kenjük ki olajjal a muffin formát.
  3. Én a margariint megolvasztottam, majd amikor nagyjából kihűlt, belekevertem a reszelt sajtot.
  4. A megkelt tésztát 12 részre osztjuk. (A legegyszerűbben ezt úgy tudjuk elérni, hogy először felezzük a tésztát, majd a két felet 3 részre vágjuk, majd azokat a részeket felezve kapjuk meg a 12 részt)
  5. A tésztákat egyesével kinyújtjuk kb 10*20 cm-es téglalappá és a felső részét bevagdossuk derelye vagy pizza vágóval.



  1. A tészta alsó részét megkenjük a sajtos vajjal és felcsavarjuk, koszorúra formázzuk. Betesszük a formába.


  1. Tetejüket megkenjük felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal. Hagyjuk kb. 15-0 percet, hoogy keljenek egy picit.
  2. Ha megkelt, 180 fokos előmelegített sütőben megsütjük. 



Recept: innen
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni. Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések