SAJTOS MUFFIN
SAJTOS MUFFIN
HOZZÁVALÓK
50 dkg liszt
1 tk cukor
1 tk só
1 dl olaj
2 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 tojás
Töltelék
10 dkg margarin
10 dkg reszelt sajt
Só ízlés szerint
Tetejére
Felvert tojás vagy egy kis tej
Magok
ELKÉSZÍTÉSE
- Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukrozott tejben, majd a többi hozzávalóhoz keverjük. Összedolgozzuk es pihentetjük a tésztát kb. 15-20 percig.
- Közben vékonyan kenjük ki olajjal a muffin formát.
- Én a margariint megolvasztottam, majd amikor nagyjából kihűlt, belekevertem a reszelt sajtot.
- A megkelt tésztát 12 részre osztjuk. (A legegyszerűbben ezt úgy tudjuk elérni, hogy először felezzük a tésztát, majd a két felet 3 részre vágjuk, majd azokat a részeket felezve kapjuk meg a 12 részt)
- A tésztákat egyesével kinyújtjuk kb 10*20 cm-es téglalappá és a felső részét bevagdossuk derelye vagy pizza vágóval.
- A tészta alsó részét megkenjük a sajtos vajjal és felcsavarjuk, koszorúra formázzuk. Betesszük a formába.
- Tetejüket megkenjük felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal. Hagyjuk kb. 15-0 percet, hoogy keljenek egy picit.
- Ha megkelt, 180 fokos előmelegített sütőben megsütjük.
Recept: innen
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni. Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ide írhatod az üzenetedet: