GRÁNÁTALMÁS PISKÓTATEKERCS

GRÁNÁTALMÁS PISKÓTATEKERCS


Citromos-gránátalmás és ráadásul csokis is ez a piskótatekercs.. Egyszerű, gyorsan elkészíthető nasi, ami nem túl édes, sőt dominál benne egy kicsit a citrom és a gránátalma savanykás íze.

HOZZÁVALÓK

6 tojás
6 ek liszt
6 ek cukor
1 késhegynyi sütőpor

2 csomag csokoládé puding
1 gránátalma
2 citrom leve
tej

ELKÉSZÍTÉSE


  1. Először a citrom héját reszelem le, majd kipréselem a levét.. Nekem két nagyobb citromból 1,5 dl lé jött ki. Ezt kipótoltam tejjel úgy, hogy összesen a két pudinghoz 8 dl folyadékom legyen és a pudingon feltüntetett cukormennyiséggel a két pudingot megfőztem. Csak percekkel mielőtt elkészülne a puding beleforgatom a gránátalma kis magvait.
  2. Nagyméretű tepsibe sütőpapírt helyezünk, majd piskótát készítünk. A 6 tojást ketté választjuk, majd a tojássárgáját kikerevrjük a cukorral és a sütőporral, ebbe tettem bele a lereszelt citromhéjat is. Felverjük a tojásfehérjét - de nem kell teljesen keményre, mert akkor sütés közben össze fog esni a piskótánk. A tojásfehérjét beleforgarjuk a sárgájába, majd fokozatosan adjuk hozzá a lisztet és óvatosan nagy mozdulatokkal összekeverjük a masszát.
  3. Ezt rákenjük a sütőpapírra és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Lehet látni, amikor már készen van, de lehet tűpróbával ellenőrízni.
  4. Egy konyharuha segítségével feltekerjük a piskótát és megvárjuk, míg kihűl. Amikor kihűlt, akkor megtöltjük a csokis pudinggal és visszatekerjük. Ízlés szerint még a tetejét is díszíthetjük gránátalmával.


Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések