TELJES KIŐRLÉSŰ KENYÉR

TELJES KIŐRLÉSŰ KENYÉR



Vettem valamelyik nap teljes kiőrlésű lisztet. Adódott is nagyon hamar az alkalom, hogy kipróbáljam.. Olyan szélvihar volt, hogy az egyéves Milókámmal nem nagyon akaródzott kimenni, férjem meg elfelejtett kenyeret venni hazafele jövet, így kipróbáltam a lisztet, egy régóta kinézett recepttel. Nagyon jó a recept, finom lett a végeredmény, messze verve a bolti teljes kiőrlésű kenyerek ízét.. Ajánlom a házi kenyeret szeretőknek ezt a receptet, mert tényleg nagyon jó!!


HOZZÁVALÓK

50 dkg teljes kiőrlésű liszt
12.5 dkg sima BL55-es liszt
2 dkg friss élesztő
2 teáskanál cukor
1 dl tej (langyos)
2 tk só
3 ek olívaolaj
3 dl víz (meleg)

ELKÉSZÍTÉSE

  1. A langyos cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Amíg az élesztő felfut, addig a liszteket, sót, olívaolajat összekeverjük egy kanállal. Amikor az élesztő kész, hozzátesszük az összekevert lisztes keverékhez és a víz felével elkezdjük összedolgozni. A többi vizet apránként adjuk hozzá, amennyit a tészta kíván.
  3. Ha szépen összedolgoztuk a hozzávalókat, akkor letakarva 1 órára magára hagyjuk a kenyérkénknek valót, majd mégegyszer átgyúrjuk és formázzuk a kenyeret, majd kilisztezett tepsibe tesszük.
  4. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 50-60 perc alatt készre sütjük - ha nincs előmelegítve a sütő, akkor még vagy +10 perc lesz a sütési idő.. Én a sütőbe tettem egy nagyobb tepsit - tele vízzel, hogy gőzben készüljön el a kenyér..


Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések