CUKKINIS TÉSZTA

CUKKINIS GNOCCHI


Férjemmel nagyon szeretjük a cukkinis ételeket, főleg ha az változatosan van elkészíteve. Ez egy nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető változata a cukkininek.

HOZZÁVALÓK

2 cukkini
2 ek krémsajt (kockasajt is jó)
10-15 dkg reszelt sajt
vegeta
bazsalikom
rozmaring
25-30 dkg gnocchi

ELKÉSZÍTÉSE


  1. A cukkiniket megpucoljuk, majd én a zöldségtisztítóval (vagy mi a pontos megnevezése) szépen felszeleteltem. (Egyszerűbb, mint lereszelni, de persze reszelve vagy nagyon vékonyra felvágva is jó lesz)
  2. Egy kevés olajon pár percig sütjük a cukkinit, majd felöntjük vízzel - nem kell, hogy ellepje, max. a cukkini tetejéig érjen a víz, amit majd pótolunk ha még kell..
  3. Elkezdjük főzni a cukkinit a vízben, és amikor már kezd összeesni, akkor fűszerezzük - vegetćval, bazsalikommal, rozmaringgal -, ha kell, vizet pótoljuk. 
  4. Addig főzzük, amíg a víz a cukkini felére nem csökken és a cukkini teljesen megfőtt. Akkor adunk hozzá 2 kanál krémsajtot és a reszelt sajtot. Ebbe helyezzük bele a megfőzött gnocchit is, mivel annak 2 perc főzési idő is elég - legalábbis amit én vásároltam, annak elég volt.
  5. Kóstoljuk, ha kell még fűszerezzük és 2-3 perc után miután a gnocchi biztosan megfőtt, lekapcsoljuk és lefedjük étkezésig az ételt.

Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések