OMLÓS CITROMOS KEKSZ

OMLÓS CITROMOS KEKSZ




Még karácsony előtt készítettem el ezeket a nagyon finom onlós kekszeket. Sajnos sok nem maradt belőle, így csak ezzel a fotóval szolgálhatok.. A citromot lehet helyettesíteni naranccsal is, úgy is nagyon finom lehet a végeredmény - én még nem próbáltam, csak a nosaltyn, a recept alatt volt olyan hozzászóló, aki már narancsos kivitelben is legyártotta ezeket a finomságokat.. Nagyon omlós, nagyon finom és gyorsan elkészíthető..

HOZZÁVALÓK

12 dkg vaj
20 dkg cukor
0.5 kávéskanál vanília kivonat
1 db tojás
0.5 citromból nyert citromlé
1 citromból nyert citromhéj
28 dkg finomliszt
0.25 teáskanál sütőpor
2 késhegynyi szódabikarbóna
1 csipet só
10 dkg porcukor

ELKÉSZÍTÉSE


  1. A puha vajat keverőtálba tesszük, és a kristálycukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a citromlevet, a lereszelt héját, a vaníliát, a tojást, majd krémes masszát keverünk belőle.
  3. A lisztben elkeverjük a sütőport, a szódabikarbónát és a sót, majd fokozatosan a masszához keverjük, és puha, formázható tésztát gyúrunk belőle.
  4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  5. A tésztából dió nagyságú gömböket formázunk, ezt követően pedig porcukorban alaposan meghempergetjük őket.
  6. A porcukor bevonatos golyókat sütőpapírra tesszük, finoman megnyomjuk a tetejét, hogy kicsit laposabb legyen.
  7. A sütőben kb. 10-12 perc alatt elkészül. Fontos, hogy nem kell barnára sütni, mert akkor kiszárad a tészta, és kemény lesz. Ha már egy kis színt kapott és kemény a teteje, akkor vesszük ki.


Recept: innen


Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések