RÁCSOS LINZER

RÁCSOS LINZER





 Anyukám nagyon finom lekvárral látott el bennünket. Volt benne meggylekvár is. Az egyik üveg lekvárt feláldoztam a linzer kedvéért, amit nem bántam meg, mert nagyon finom lett a végeredmény.


HOZZÁVALÓK:

35-40 dkg liszt
25 dkg margarin
10 dkg cukor
1 tojás
1 tk sütőpor
1 csomag vaniliás cukor
Lekvár


ELKÉSZÍTÉSE:

1. A hozzávalókat jól összedolgozzuk, majd hűtőben - lefóliázva - min. 1 órát pihentetjük.

2. Tepsi nagysáégú sütőpariron fogom kinyújtani, hogy ne szakadjon el, amikor a tepsibe helyezem a tésztát. A sütőpapírt porsukros liszttel meghintem, majd a tészta 2/3 részét kinyújtom rajta. A kinyújtott tésztalapot sütőpapírostól a tepsibe helyezem.

3. Megkenem lekvárral, majd a maradék tésztát hosszúra kisodrom és rácsos formában elhelyezem a sütin.

4.  Előmelegített sütőben, közepes hőfokon sütöm amíg egy kis színt nem kap.






Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések