RÁCSOS LINZER
RÁCSOS LINZER
Anyukám nagyon finom lekvárral látott el bennünket. Volt benne meggylekvár is. Az egyik üveg lekvárt feláldoztam a linzer kedvéért, amit nem bántam meg, mert nagyon finom lett a végeredmény.
HOZZÁVALÓK:
35-40 dkg liszt
25 dkg margarin
10 dkg cukor
1 tojás
1 tk sütőpor
1 csomag vaniliás cukor
Lekvár
ELKÉSZÍTÉSE:
1. A hozzávalókat jól összedolgozzuk, majd hűtőben - lefóliázva - min. 1 órát pihentetjük.
2. Tepsi nagysáégú sütőpariron fogom kinyújtani, hogy ne szakadjon el, amikor a tepsibe helyezem a tésztát. A sütőpapírt porsukros liszttel meghintem, majd a tészta 2/3 részét kinyújtom rajta. A kinyújtott tésztalapot sütőpapírostól a tepsibe helyezem.
3. Megkenem lekvárral, majd a maradék tésztát hosszúra kisodrom és rácsos formában elhelyezem a sütin.
4. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon sütöm amíg egy kis színt nem kap.
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ide írhatod az üzenetedet: