SÓS RUDAK

SÓS RUDAK gyors




 Szerintem ez az egyik leggyorsabban elkészíthető sós rudas recept..és talán az egyik legfinomabb.. Nagyon omlós és gyorsan elfogyó sós csemege.. Én néha a margalin helyett is csak zsírt használok, ami még omlósabbá (és kapósabbá) teszi az egészet..

HOZZÁVALÓK:

30 dkg liszt
22 dkg RAMA vagy csak zsír
5 dkg zsír
1/2 csomag élesztő
1 tojássárga
1 kiskanál cukor
köménymag
1 tojás a kenéshez


ELKÉSZÍTÉSE:

  1. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet a sóval összekeverjük, a margarinnal és a zsírral elmorzsoljuk, majd az élesztős tejjel és a tojássárgájával összegyúrjuk. Az összegyúrt tésztát nem kell keleszteni, rögtön lehet vele dolgozni.
  3. Ujjnyi vastag rudakat sodrunk és 10 centis darabokra vagdaljuk.
  4. Megkenjük a rudakat a kissé felvert egész tojással.
  5. Megszórjuk köménymaggal.
  6. 200 fokra előmelegített sütőben zsemleszínűre sütjük.





Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések