SÓS RUDAK
SÓS RUDAK gyors
Szerintem ez az egyik leggyorsabban elkészíthető sós rudas recept..és talán az egyik legfinomabb.. Nagyon omlós és gyorsan elfogyó sós csemege.. Én néha a margalin helyett is csak zsírt használok, ami még omlósabbá (és kapósabbá) teszi az egészet..
HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt
22 dkg RAMA vagy csak zsír
5 dkg zsír
1/2 csomag élesztő
1 tojássárga
1 kiskanál cukor
köménymag
1 tojás a kenéshez
ELKÉSZÍTÉSE:
- Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
- A lisztet a sóval összekeverjük, a margarinnal és a zsírral elmorzsoljuk, majd az élesztős tejjel és a tojássárgájával összegyúrjuk. Az összegyúrt tésztát nem kell keleszteni, rögtön lehet vele dolgozni.
- Ujjnyi vastag rudakat sodrunk és 10 centis darabokra vagdaljuk.
- Megkenjük a rudakat a kissé felvert egész tojással.
- Megszórjuk köménymaggal.
- 200 fokra előmelegített sütőben zsemleszínűre sütjük.
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ide írhatod az üzenetedet: