HÁROMMAGVAS ZSEMLE - BARNA LISZTBŐL

HÁROMMAGVAS ZSEMLE - 

BARNA LISZTBŐL



Imádtuk ezeket a zsemléket, sajnos nagyon eteti is magát.. Azért sajnos csak, mert este sütöttem (11 óra fele)  és nem bírtam ki, hogy kettőt meg ne egyek.. És hát diéta idejét azért nem miindegy, hogy miikor mennyit eszik az ember..


HOZZÁVALÓK

50 dkg barna liszt
12 dkg fehér liszt
2 dkg friss élesztő
2 teáskanál cukor
1 dl tej (langyos)
1-2 ek lenmag
1 ek napraforgó mag
1 ek szezámmag
2 tk só
3 ek olívaolaj
2,5 dl víz (meleg)

ELKÉSZÍTÉSE


  1. A langyos cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Amíg az élesztő felfut, addig a liszteket, a magokat, sót, olívaolajat összekeverjük egy kanállal. Amikor az élesztő kész, hozzátesszük az összekevert lisztes keverékhez és a víz felével elkezdjük összedolgozni. A többi vizet apránként adjuk hozzá, amennyit a tészta kíván.
  3. Ha szépen összedolgoztuk a hozzávalókat, akkor letakarva 1 órára magára hagyjuk, majd mégegyszer átgyúrjuk 6 részre osztjuk - vagy ha kisebb zsemléket szeretnénk akkor 8 részre. Formázzuk a zsemléket, majd kilisztezett tepsibe tesszük.
  4. Előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük. Ha elkészültünk, akkor vízzel alaposan lekenjük a megsült zsemléket és letakarjuk egy konyharuhával - még a tepsiben, hogy jó lány legyen a zsemle.


Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.




A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni. Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések