AMERIKAI ALMÁS PALACSINTA

AMERIKAI ALMÁS PALACSINTA



Valamelyik nap ez a finom palacsinta került az asztalra vacsora gyanánt. Nagyon finom, eteti magát. Nem a hagyományos palacsintát kell elképzelni, hanem egy könnyű tésztájú almás piskóta szerűséget. Nekem is van fent almás palacsintám, de az sima palacsintaként van elkészítve és a csavar csak annyi, hogy belereszeltem az almát a tésztájába. Itt a tojáshab miatt lesz olyan fiiinooom... Érdemes kipróbálni mindkét verziót, hogy össze tudjuk hasonlítani az ízeket... De nálunk most egyértelműen ez a kedvenc..


HOZZÁVALÓK

2 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
2 ek cukor (csapott)
1 bögre finomliszt
2.5 dl tej (1 bögre)
2 nagy db reszelt alma (1 bögre)
1 ek napraforgó olaj (sütéshez)


ELKÉSZÍTÉSE


  1. A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral jól kikavarjuk.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük. 
  3. Beleforgatjuk a lereszelt almát (kicsavarni nem szükséges), majd felverjük a tojásfehérjét kemény habbá és azt is beleforgatjuk a tésztába.
  4. Egy serpenyőt megkenünk olajjal, majd egy evőkanálnyi masszát teszünk a serpenyőbe, amit a kanál domború formájával egy kicsit megigazgatjuk. Nekem 2-3 kisebb méretű palacsinta fért el a palacsintasütőbe. 
  5. Közepes lángon addig sütjük, míg apró buborékok jelennek meg a tésztában. Ekkor megfordítjuk, és a másik oldalát is világos barnára sütjük.
  6. A palacsinták sütése során érdemes a serpenyőt néha szilikon ecsettel átolajozni.

Forrás: innen


Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések