AMERIKAI ALMÁS PALACSINTA
AMERIKAI ALMÁS PALACSINTA
Valamelyik nap ez a finom palacsinta került az asztalra vacsora gyanánt. Nagyon finom, eteti magát. Nem a hagyományos palacsintát kell elképzelni, hanem egy könnyű tésztájú almás piskóta szerűséget. Nekem is van fent almás palacsintám, de az sima palacsintaként van elkészítve és a csavar csak annyi, hogy belereszeltem az almát a tésztájába. Itt a tojáshab miatt lesz olyan fiiinooom... Érdemes kipróbálni mindkét verziót, hogy össze tudjuk hasonlítani az ízeket... De nálunk most egyértelműen ez a kedvenc..
HOZZÁVALÓK
2 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
2 ek cukor (csapott)
1 bögre finomliszt
2.5 dl tej (1 bögre)
2 nagy db reszelt alma (1 bögre)
1 ek napraforgó olaj (sütéshez)
ELKÉSZÍTÉSE
- A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral jól kikavarjuk.
- Hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük.
- Beleforgatjuk a lereszelt almát (kicsavarni nem szükséges), majd felverjük a tojásfehérjét kemény habbá és azt is beleforgatjuk a tésztába.
- Egy serpenyőt megkenünk olajjal, majd egy evőkanálnyi masszát teszünk a serpenyőbe, amit a kanál domború formájával egy kicsit megigazgatjuk. Nekem 2-3 kisebb méretű palacsinta fért el a palacsintasütőbe.
- Közepes lángon addig sütjük, míg apró buborékok jelennek meg a tésztában. Ekkor megfordítjuk, és a másik oldalát is világos barnára sütjük.
- A palacsinták sütése során érdemes a serpenyőt néha szilikon ecsettel átolajozni.
Forrás: innen
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ide írhatod az üzenetedet: