KELESZTÉS NÉLKÜLI KIFLIK
KELESZTÉS NÉLKÜLI KIFLIK
Régóta szemezgettem már ezzel a recepttel és egyik nap, amíg a fiúk aludtak, ki is próbáltam. Vacsorára így ez a nagyon finom - a gyermekkorom ízét visszahozó vajas kiflik lettek tálalva. Azóta többször elkészültek már, egyszerűbb, gyorsabb, mint a kelesztéssel készett péksütemények, így az utóbbi időben inkább ezt a receptet húzom elő, ha kenyér vagy péksüteményre fáj a fogunk. Ajánlom kipróbálásra, akár dupla mennységgel, mert ebből csak 8 kifli lesz!
HOZZÁVALÓK
35 dkg liszt
2,5 dl tej
25 g élesztő (friss)
1 teáskanál só
1 kávéskanál kristálycukor
25 g vaj (olvasztott)
tej - a lekenéshez
ELKÉSZÍTÉSE
- A langyos cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt. Addig megolvasztjuk a vajat is.
- Az összes hozzávalót összegyúrjuk és jól összedolgozzuk. Nekem vett még fel lisztet a tészta. Lágy tésztát kapunk, amivel egyszerű dolgozni.
- A tésztát két részre osztjuk és mindkettőt kör alakúra kinyújtjuk és négy-négy részre vágjuk (először felezzük, majd mégegyszer felezzük a tésztát). Egyesével átnyújtjuk a téglalapjainkat, majd a szélesebb végétől feltekerjük azokat. Nyolc darab kiflit kaptunk.
- Begyújtjuk a sütőt - 180 fokra, addig letakarva pihentessük a kifliket, majd ha a sütő elérte a kért hőfokot, akkor lekenjük tejjel a kifliket - nagyszemű sóval, esetleg magokkal megszórjuk és mehetnek be a sütőbe cca. 20-30 percre, amíg szép színt nem kapnak.
- Én miután kiveszem a sütőből mégegyszer átkenem tejjel és letakarom egy konyharuhával és így várom meg, hgy kihűljenek.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Forrás: innen
A Facebookon itt tudtok hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ide írhatod az üzenetedet: