KELESZTÉS NÉLKÜLI KIFLIK

KELESZTÉS NÉLKÜLI KIFLIK



Régóta szemezgettem már ezzel a recepttel és egyik nap, amíg a fiúk aludtak, ki is próbáltam. Vacsorára így ez a nagyon finom - a gyermekkorom ízét visszahozó vajas kiflik lettek tálalva. Azóta többször elkészültek már, egyszerűbb, gyorsabb, mint a kelesztéssel készett péksütemények, így az utóbbi időben inkább ezt a receptet húzom elő, ha kenyér vagy péksüteményre fáj a fogunk. Ajánlom kipróbálásra, akár dupla mennységgel, mert ebből csak 8 kifli lesz!

HOZZÁVALÓK

35 dkg liszt
2,5 dl tej
25 g élesztő (friss)
1 teáskanál só
1 kávéskanál kristálycukor
25 g vaj (olvasztott)
tej - a lekenéshez

ELKÉSZÍTÉSE


  1. A langyos cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt. Addig megolvasztjuk a vajat is.
  2. Az összes hozzávalót összegyúrjuk és jól összedolgozzuk. Nekem vett még fel lisztet a tészta. Lágy tésztát kapunk, amivel egyszerű dolgozni. 
  3. A tésztát két részre osztjuk és mindkettőt kör alakúra kinyújtjuk és négy-négy részre vágjuk (először felezzük, majd mégegyszer felezzük a tésztát). Egyesével átnyújtjuk a téglalapjainkat, majd a szélesebb végétől feltekerjük azokat. Nyolc darab kiflit kaptunk.
  4. Begyújtjuk a sütőt - 180 fokra, addig letakarva pihentessük a kifliket, majd ha a sütő elérte a kért hőfokot, akkor lekenjük tejjel a kifliket - nagyszemű sóval, esetleg magokkal megszórjuk és mehetnek be a sütőbe cca. 20-30 percre, amíg szép színt nem kapnak. 
  5. Én miután kiveszem a sütőből mégegyszer átkenem tejjel és letakarom egy konyharuhával és így várom meg, hgy kihűljenek.
Jó étvágyat kívánok hozzá!


Forrás: innen

Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések