RICOTTÁS SAJTTORTA
RICOTTÁS SAJTTORTA
Nagyon finom ez a sajttorta, férjemmel seperc alatt befaltuk - igaz ez csak egy 16 cm-es adag volt. Most cseresznyét (befőtt) és az édesanyám által készített meggylekvárt tettem rá, de már a legközelebbi verziót is kitaláltam. Alma fahéjjal és cukorral megszórva.
Ez is egy nagyon gyorsan összeállítható torta - nem kell hozzá több, mint 3-4 perc és nagyon finom lesz a végeredmény..
HOZZÁVALÓK
250 gramm ricotta
20 gramm vaj/margarin
2 tojás
60 gramm cukor
1 vanilliás cukor
1,5 ek gríz
15 gramm keményítő (vagy helyette +2 ek gríz)
gyümölcs a torta tetejére
ELKÉSZÍTÉSE
- A tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk fokozatosan a többi hozzávalót. Jól összekeverjük, majd a végén a felvert tojásfehérjét is hozzáadjuk.
- Egy 16 cm-es tortaformába öntjük a masszát, majd 175-180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 10 perc sütés után a torta tetejére öntjük a gyümölcsöt. Én most egy fél üveg kimagozott cseresznyebefőttet és pár kanál meggylekvárt kevertem össze, azt öntöttem rá a tortára. Tovább sütjük még 30 percig és készen is vagyunk.
Forrás: innen
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ide írhatod az üzenetedet: