BIRSALMÁS CITROMOS TORTA

BIRSALMÁS CITROMOS TORTA


Mikor kivettem a sütőből a tortát, isteni citromillat lengte be a lakást. Nem is tudtam kivárni, hogy ebéd után legyen felszeletelve, így, ebéd előtt két szeletet gyorsan eltüntettem. Nagyon jó a tésztája és finom így együtt a birsalma és a citrom. Torta formában elkészítve még szépen is mutat, szóval hajrá, fakanalat a kezekbe!

Természetesen ha nincs otthon citromunk, akkor a birsalma befőtt levét is beletehetjük a sütibe és akkor egy finom birsalmatortát fogunk kapni. :)

HOZZÁVALÓK

4 tojás
5 ek citromlé
5 ek forró víz
20 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
15 dkg cukor
1 citrom és 1 narancs héja
1 üveg birsalma  - lecsöpögtetve, csak a gyümölcsre van szükségünk.


ELKÉSZÍTÉSE
  1. A sütőt bekapcsoljuk 160 fokra előmelegítjük. A tojássárgát a cukorral kikeverjük, a tojásfehérjét kemény habbá verjük. 
  2. A tojássárgájához hozzáadjuk a citromlevet és a forró vizet, a citrom és a narancshéjat, a sütőport, majd óvatosan a felvert tojásfehérjét hozzákavarjuk és fokozatosan adjuk hozzá a lisztet, amit óvatosan, nem összetörve a fehérjét belekeverünk a tésztába.
  3. Beleöntjük egy sütőpapírral kibélelt tortaformába, a tetejét megszórjuk a gyümölccsel és mehet a sütőbe. Tűpróbával ellenőrízzük, mikor készül el.
  4. Porcukorral tálaljuk.


Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések