PEPPERKAKOR
PEPPERKAKOR
Ahogy ezeket a kekszeket megláttam Illés Kriszti blogján, első látásra szerelem lett a dologból. :) Ki is próbáltam, igaz én zsírral készítettem a kekszet, illetve nem volt itthon narancslé, így azt birsalma befőtt levével helyettesítettem. Nagyon ízletes keksz, nem csak karácsonyra ajánlom.
HOZZÁVALÓK
45 dkg liszt
15 dkg zsír
18 dkg cukor
1 tojás
4 evőkanál méz
fél kiskanál sütőpor
2 kiskanál őrölt fahéj
3 evőkanál mézes fűszerkeverék
1/2 mokkáskanál só
2 evőkanál narancslé / én most birsalma levet használtam
ELKÉSZÍTÉSE
- A hozzávalókat összekevertem géppel és egy éjszakára pihentetjük - de min. 4 óra hosszára.
- Kinyújtjuk és tetszőleges formákkal kiszúrjuk, majd 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük. Még akkor kell ezt is kivenni a sütőből, amikor a teteje egy picit még puha, mert máskülönben megég.
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ide írhatod az üzenetedet: