HÚSGOMBÓC LEVES

HÚSGOMBÓC LEVES


Nagyon finom, ízletes leves. Férjem imádja, így ha lehet, akkor próbálom többször az asztalra varázsolni ezt a finom, tartalmas levest.

HOZZÁVALÓK

25 dkg darált hús
1 tojás
só, bors

sárgarépa
krumpli
zeller

ELKÉSZÍTÉSE

  1. A darált húst összekeverjük a tojással, sóval, borssal. Hagyjuk állni, amíg a levest fölkészítjük.
  2. A karikára vágott sárgarépát nagyon kevés olajon elkezdjük párolni. Amikor kezdenek pirulni a répaszeletek, akkor beletesszük az apróra vágott zellert, majd a krumplit, majd felöntjük vízzel. Ételízesítővel és egy kis tárkonnyal ízesítjük, ha kell, akkor sózzuk.
  3. Amikor a levesünk elkezd forrni, akkor a darált húsból gombócokat készítünk és beletesszük a levesbe. Érdemes előre legyártani a kis gombócokat..:)
  4. Kb. 15 perc alatt készre főzzük - érdemes egy gombócot kettévágni és megnézni, hogy készen van e.

Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések