TEJSZÍNES BARACKSZELET

TEJSZÍNES BARACKSZELET



Kitűnő vendégváró sütemény. Finom, könnyed tésztája van, sokáig nem szárad ki, tehát előre is lehet készülődni vele, a krém pedig könnyed, nem fullasztóan édes. 

A krémet lehet variálni ezerképpen, én most sárgabarackos ízzel készítettem, mivel volt még barackom kompótként eltéve, és annak a levével volt a puding felfőzve. Magát a gyümölcsöt most nem használtam fel, de természetesen kisebb darabokra vágva a krémbe forgathatjuk és betölthetjük úgy is a lapot. 

A piskótalapot Kiskukta receptje alapján csináltam, mint pl. ahogyan az apósom születésnapjára készült ananász torta is az alapján készült és nagy sikere volt. 


HOZZÁVALÓK

150 g cukor+ 60 g a habba
263 g liszt
1,15 dl tej
1,15 dl olaj
3 tojás
3/4 cs sütőpor


1 csomag vanilliás puding
250 ml barackbefőtt leve
150 ml tej
1,5 ek cukor
tejszínhab por
125 ml tej

ELKÉSZÍTÉSE


  1. Először is mindent mérjünk ki edényekbe a piskóta elkészítéséhez, majd a sütőt kapcsoljuk be 175 fokra. 
  2. A tojásfehérjét elkezdjük felverni, majd hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük.
  3. Elkeverem a tojássárgáját a tejjel, olajjal, sütőporral, majd hozzáadom a lisztet és először csak simán összekeverem, majd a mixerrel 1,5-2 percig simára keverem. 
  4. Ezután a tojásfehérjét kanalanként a sárga masszához adom, habverővel óvatosan elkavarom, majd a tepsibe öntöm a masszát, majd 175 fokon addig sütöm, amíg szép színe lesz, tűpróbával ellenőrízzük, hogy átsült e.
  5. Míg sűl a piskóta, készítsük el a krémünket. A vanilliás pudingot főzzük fel a baracklével és a tejjel. Cukrot tegyünk hozzá, vegyük figyelembe, hogy ehhez a krémhez még hozzá lesz a tejszín is keverve, tehát nehogy túlédesítsük a krémet. Szerintem 1-1,5 ek cukor teljesen elegendő a puding felfőzéséhez. Amikor ezzel elkészültünk, hagyjuk egy kicsit hűlni.
  6. A leírás alapján elkészítjük a tejszínt. Nekem 125 ml tejet írt a Podravás tejszínhab por zacskóján a leírás. Ezt kellett a porral összekeverni és felverni kemény habbá. Vigyázzunk, a tej legyen hideg, hogy könnyű legyen felverni a habot. A hab 2/3-át a langyos pudinghoz keverjük.
  7. Közben kihűlt annyira a piskótánk, hogy félbe vágjuk azt - bármelyik irányban vághatjuk, és a fél piskótát fogjuk betölteni a pudingos krémmel. Erre ráfordítjuk a piskóta másik felét és a tetejére egyenletesen felkenjük a maradék tejszínt.
  8. Hűtőben tároljuk kínálásig. 


A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések