BURGONYÁS KÁPOSZTALEVES
BURGONYÁS KÁPOSZTALEVES
Naagyon finom. Mivel sok a káposztám, megpróbálkoztam ezzel a nagyon egyszerű levessel. Nagyon jól sikerült a próbálkozás. Ajánlom mindenkinek. Igazi téli leves.
1/2 kis káposzta
3-4 krumpli
só
vegeta
ELKÉSZÍTÉSE
- Egy kis olvíaolajra feltettem a lereszelt káposztát párolódni. Nem kell előzőleg a levét kinyomkodni. Amikor már a káposztadarabok összeesnek és puhák, akkor kiveszünk belőle pár kanálnyit.
- A kisebb darabokra végott krumplit ráteszem a káposztára, felöntöttem annyi sima vízzel, hogy kb. egy ujjnyival meghaladja az edényben lévő káposzta és krumplidarabokat. A legjobb természetesen ha van alaplevünk és azzal tudjuk felönteni, nekem pont nem volt. Amikor a krumpli megfőtt, akkor botmixer segítségével pürésítem és ezt követően vegetával és sóval ízesítem.
- A párolást követően kivett káposztát tálaláskor teszem bele csak a levesbe.
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ide írhatod az üzenetedet: