BURGONYÁS KÁPOSZTALEVES

BURGONYÁS KÁPOSZTALEVES



Naagyon finom. Mivel sok a káposztám, megpróbálkoztam ezzel a nagyon egyszerű levessel. Nagyon jól sikerült a próbálkozás. Ajánlom mindenkinek. Igazi téli leves.


HOZZÁVALÓK

1/2 kis káposzta
3-4 krumpli

vegeta

ELKÉSZÍTÉSE

  1. Egy kis olvíaolajra feltettem a lereszelt káposztát párolódni. Nem kell előzőleg a levét kinyomkodni. Amikor már a káposztadarabok összeesnek és puhák, akkor kiveszünk belőle pár kanálnyit.
  2. A kisebb darabokra végott krumplit ráteszem a káposztára, felöntöttem annyi sima vízzel, hogy kb. egy ujjnyival meghaladja az edényben lévő káposzta és krumplidarabokat.  A legjobb természetesen ha van alaplevünk és azzal tudjuk felönteni, nekem pont nem volt. Amikor a krumpli megfőtt, akkor botmixer segítségével pürésítem és ezt követően vegetával és sóval ízesítem.
  3. A párolást követően kivett káposztát tálaláskor teszem bele csak a levesbe.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések