FÜGELEKVÁR

FÜGELEKVÁR




Szerencsénkre volt fügénk is, igaz csak kb. egy közepes méretű szatyorra való, de így lett télire pár üveg lekvár belőle. Arányokat nem akarok írni, mert cukrot mindenki annyit tesz bele, amennyit gondol - én éppen egy leheletnyit, illetve vízet is úgy kell pótolni, hogy ne égjen le, de azért be tudjon sűrűsödni a lekvárnak való.

HOZZÁVALÓ

füge
víz
cukor

ELKÉSZÍTÉSE

1. A fügének amennyire csak lehet le kell szedni a zöld héját. Feltesszük egy pohár vízzel főzni és folyamatosan figyelni, illetve kevergetni kell, mert hamar leég. Én még egy pohár vizet tettem az én adagomhoz és cukorból éppen csak egy leheletnyit, mert a füge nagyon finom édes. Folyamatos kevergetést igényel, mert hamar leég, szükség szerűen pótolni kell a vizet.

2. Amikor elkészült, kellően besűrűsödött, akkor előre elkészített (kimosott) üvegekbe szedem a lekvárt, majd 5 percre a tetejére állítot az üvegeket.

3. Ezt követően betakargatom a lekváros üvegeket (pokróccal) és kb. fél napig hagyom, hogy kihűljenek, majd csak azt követően teszem a helyükre az elkészült finomságokat.




Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések