KRUMPLIS TALLÉROK

KRUMPLIS TALLÉROK




Szeretjük nagyon a krumpis tésztákat. Sokáig puha marad a sütemény ha krumplival készítjük, ezen kívül mindig az anyukám által készített krumplis pogácsák jutnak róla az eszembe.

HOZZÁVALÓK

40 dkg burgonya
50 dkg liszt
5 dkg puha vaj (vagy 1 ek olívaolaj)
1 ek cukor

2 dl tej (vagy 1-1 dl tej + a krumpli főzővize)
1 kis tejfel
3 dkg élesztő
1 tojás a lekenéshez


ELKÉSZÍTÉSE

1. Megfőzzük a krumpit, majd kihülés után összetörjük.

2. Közben feltesszük a tejet melegedni, belekeverjük a cukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. A többi hozzávalót összekevertjük, ha felfutott az élesztő, azt is. Szépen összedolgozzuk, majd letakarva, meleg helyen pihentetjük 1 óra hosszáig.

3. Átdolgozzuk mégegyszer a tésztát, kinyújtjuk egy ujjnyi vasatgra, a tetejét késsel bevagdossuk majd kiszaggatjuk, egy tojással lekenjük és mehet a sütőbe 180 fokra.




Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések