ZABOS HÚSGOLYÓK

ZABOS HÚSGOLYÓK







Egy kímélő fogás, és nagyon nagyon ízletes. Én annyira megszerettem a zabot és az árpát, hogy amilyen sűrűn csak lehet, beiktatom az étrendünkbe. "Sajnos" kerülnünk kell az olajos és a túl fűszeres dolgokat, de anélkül is ízletes és tényleg egészséges dolgokat lehet varázsolni. 

A zab is hasonlóan az árpához ásványi anyagokban, rostokban, vitaminokban gazdag B1-, B5-, B6- és E).  Fehérje és keményítő is van benne. Savlekötő hatása ismert és rendszeresen fogyasztva segít a vérszegénység leküzdésében.


HOZZÁVALÓK

25 dkg zab
2 répa
25 dkg darált hús
1 tojás
só, kakukkfű, rozmaring, petrezselyem

ELKÉSZÍTÉSE

1. A megtisztított és felkarikázott répákat egy lehelletnyi olajra tesszük és azon megpirítjuk. Amikor már kezd megpirulni a répa, akkor rátesszük az előzőleg beáztatott zabot, majd felöntjük vízzel.Minél hosszabb időre volt beáztatva a zab, annál hamarabb el fog készülni.

2. Időközben a darált húst összegyúrjuk a tojással, sóval, kaukkfűvel, rozmaringgal, petrezselyemmel. Mivel mi erős fűszereket nem használhatunk, így kimaradt a paprika és a bors, de aki szereti, ízesítheti másképp is a húgolyókat.

3. Amikor a zab már nagyjából elkészült, beletesszük a húsgolyókat és a zab főzőlevében átfőzzük, pároljuk azt.

Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések