SÁRGARÉPA LEVES HAJDINÁVAL
SÁRGARÉPA LEVES HAJDINÁVAL
Ez is egy a kímélő ételek közül. Sok répát használok főzés során, jó volt feldobni ezt a levest egy kis hajdinával, amit most mint levesbetét használtam.
"A hajdina zsírmentes, glutént nem tartalmaz, ellenben sok benne a B1-,
B2-, C-, és E-vitamin, gazdag fehérjeforrás, emellett cinket, rezet,
mangán, magnéziumot és kalciumot is tartalmaz. Jótékonyan hat a
koleszterin-szintre és a vérnyomásra, magas rosttartalmának köszönhetően
az emésztést is támogatja." Ezt a mindmegette.hu honlapján találtam, a következő link alatt: http://www.mindmegette.hu/hajdina-nem-csak-liszterzekenyeknek-47261
Szóval egészséges és finom..:)) Férjem is imádja..:))
HOZZÁVALÓK
2-3 répa
15-20 dkg zellergumó
hajdina 10 dkg
vegeta
só
ELKÉSZÍTÉSE
1. A répát feltettem egy lehelletnyi olajra, majd pár másodperc után hozzátettem a kiskockára vágott zellergumót is. Olyan 2 percig hagytam őket pirulni, majd felöntöttem vízzel (1,5-2 liter)
2. Amikor megfőtt a sárgarépa és a zeller, akkor egy botmixer segítségével pürésítem a levest. Nem kell precízen teljesen összetörni, szerinetm úgy a finom, ha marad benne nagyobb darab is a zöldgégekből.
3 Ezután visszateszem főni, adok hozzá egy fél kiskanálnyi vegetát, egy kis sót, illetve hozzáteszem a hajdinát is. Amikor megfőtt a hajdnia, akkor készültünk el a levessel.
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ide írhatod az üzenetedet: