SZŐLŐS RAKOTT TÉSZTA

SZŐLŐS RAKOTT TÉSZTA



Kitűnő egy tartalmas leves után, de csak úgy, desszertnek is.

HOZZÁVALÓK

 25 dkg tészta
2 tojás
5 dkg cukor
5 dkg margarin
1 csomag vanilliás cukor
2 dl tej
reszelt citromhéj
20 dkg szőlő
vaj és zsemlemorzsa


ELKÉSZÍTÉSE

1. Megfőzzük enyhén sós vízben a tésztát. A tojássárgát kikeverjük a cukorral és a vanilliás cukorral. Hozzáadjuk a tejet, margarint és a citromhéjat.

2. A leszűrt tésztát belekeverjük a tojássárgás mártásba. Óvatosan beleforgatjuk a szőlőszemeket, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét. A teljes masszát beleöntjük egy margarinnal kikent és zsemlemorzsával körbehintett formába. Én a tetejére még egy vanilliás cukrot szórtam, majd előmelegített sütőben 180 fokon fél óra alatt aranyszínűre sütöttem.



Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések