TAHINI SZÓSZ

TAHINI SZÓSZ



Aki szokott esetleg házilag humuszt készíteni, az már biztosan találkozott a tahini szósz elnevezéssel. Én is csak a humuszhoz használom - egyelőre, de a keleti konyhában sűrűn előforduló szószt édes és sós ételek ízesítésére is lehet használni. Amit jó még tudni, hogy a tahini kitűnő forrása a réznek, magnéziumnak, kalciumnak és cinknek, ugyanakkor gazdag rostokban és B1 vitaminban.

Azért teszem fel a receptet, mert a humusz elkészítéséről sok helyen lehet olvasni, de arról már nem, hogy esetleg házilag milyen egyszerű a tahini szószt elkészíteni és nem kell üzletről üzletre kajtatni utána.

HOZZÁVALÓK

5 ek szezámmag
1 és 1/2 ek olívaolaj
só, egy kis citrom leve

ELKÉSZÍTÉSE

  1. A szezámmagot megpirítjuk - én simán egy palacsinta sütőben szoktam, természetesen mindennemű olaj nélkül. Várunk vele min.20 percet, hogy biztosan kihűljön.
  2. Ezután kávédarálóval ledaráljuk, majd hozzáadjuk az olivaolajat, sózzuk és egy kis citromlevet adunk hozzá és jól elkeverjük. Ezután bármihez használhatjuk és egy jó darabig el is áll..:)

Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések