ZABOS ZÖLDÉGEK
ZABOS ZÖLDSÉGEK
Imádom a zabot, egyre gyakrabban használom a főzéseim során. Mindenféle hasznos dolgot tartalmaz, melyre szüksége van/lenne a szervezetünknek, pl. gazdag kalcium forrás, segít a vér koleszterin szintjének csökkentésében, a gyomor nyálkahártya gyulladás megelőzésében...És nem utolsósorban ha valaki diétázik, érdemes beiktatni az étrendbe minél többször, felgyorsítja a táplálék mozgását, elősegíti az egészséges bélműködést.
Ezt a zabos ételt gyakran készítem egy tartalmasabb leves után, mi csak így magában esszük, de szerintem köretként is fel lehet használni, ha valakinek hiányzik a hús mellőle. Igaz a zab teltség érzetet ad, így nálunk pl. elegendő csak ez főfogásnak.
25 dkg zab
2 répa
1/4 zellergumó
2 krumpli
só, kakukkfű, petrezselyem
pici ételízesítő
ELKÉSZÍTÉSE
- A zabot érdemes egy éjszakára vízbe tenni, hogy hamarabb elkészüljön, amikor felhasználjuk.
- Minden hozzávalót apró kockára vágunk, majd egyidőben feltesszük főni.
- Az ízesítését lehet variálni ezerképpen. Én általában teszek bele egy kis Vegetát, sózom, kakukkfüvet adok hozzá, majd a legvégén, mielőtt lekapcsolnám a gázt alatta, teszek bele egy kis petrezselymet is.
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ide írhatod az üzenetedet: