ALMÁS-PUDINGOS KIFLIK
ALMÁS-PUDINGOS KIFLIK
Már napok óta motoszkált a fejemben, hogy reszelt almát és vanillia pudingot együtt töltelékként kellene valamilyen sütiben használni. Először valamilyen pitére gondolta, aztán mégis ezek a kis kiflik lettek belőle. Szombat reggel, fél hétkor kerültek begyúrásra és reggelire szépen el is készültek. :) Frissen, melegen isteniek voltak, de mivel puha a tésztája, így később is ugyanolyan finom.
3 ek cukor
60 dkg liszt
3 dl tej
2 tojás
6 dkg zsír
3 dkg élesztő
1 kk só
vaniliás puding
3,5 dl tej
3 ek cukor
alma lereszelve
ELKÉSZÍTÉSE
- A langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt. Amikor az felfutott, akkor a hozzávalókat összedolgozzuk. Addig kell vele dolgozni, gyúrni amíg el nem válik az edény falától. Puha tésztát kapunk, amit letakarva duplájára kelesztünk.
- Közben elkészítjük a pudingot. 3,5 dl tejben 3 ek cukorral főzzük meg és hagyjuk kihűlni.
- Amikor a tésztánk megkelt, akkor kinyújtjuk, háromszögeket vágunk belőle és megtöltjük egy kiskanálnyi pudinggal és egy csipetnyi almával.
- A tetejét tojással lekenem és mehetnek a sütőbe 180 fokra.
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ide írhatod az üzenetedet: