CÉKLALEVES
CÉKLALEVES
Volt itthon pár céklám és gondoltam a céklasalátán kívül készítek belőle levest is. Már nem volt itthon alaplevem, így annak hiányában a múltkori húslevesről leszedett - és mindig félretett - zsíradékot használtam.
Húsleves főzésekor én leszedem egy pohárba a leves tetején összegyűlt zsíradékot - ha ezt még melegen teszem, akkor ugyebár egy pici leves is megy a pohárba és azt bármilyen köret készítésénél, vagy egyéb alkalmakkor szépen felhasználom. Így pl. nem sima vízben fő meg a rizsa vagy a tarhonya, hanem lesz egy kis plusz íze is.
HOZZÁVALÓK
1 nagyobb cékla
alaplé vagy annak hiányában ételízesítő
só, bazsalikom, petrezselyem
jogurt vagy tejföl
ELKÉSZÍTÉSE
- A megpucolt céklát a húslevesről leszedett zsíradékon elkezdtem párolni, majd felöntöttem vízzel. (1 literrel)
- Addig főztem, amíg puha nem lett, majd egy botmixerrel pürésítettem. Ezután visszatettem főni, sóztam, majd egy nagyon pici szárított bazsalikomot és ugyanannyi petrezselymet tettem bele.
- Megvártam, míg ismételten felfő és készen is voltam vele.
Én egy nagy kanál joghurtot tettem a tányér levesbe és úgy ettem. Nekem nagyon bejött ez az ízvilág.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ide írhatod az üzenetedet: